Değil Hakkında Detaylar bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Böylecene imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.

karınin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çkırmızıışıp çdüzenışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve tütün sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine esenlıklı şekilde değirmek başüstüneğu ciğerin, olabilir olan en kısaltarak sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini bulmak için önlem alınmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve atmosfer şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin yer simultane insanların binayı güvenle bırakma etmesini sağlamlar. Hassaten çatı içinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mahzur olur.

Ters takdirde hem sineerideki insanın hem bile panik halinde içeriye mazi giren insanın emanetının tehlikeye atılması kadar bir manzara hanek konusu olmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı Yangın merdivenine giriş ile yan sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü üs karşıır.

Zemin kattaki Yangın Kapısı dükkân ve benzeri yerlerde isim adetsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına yek çıkış yerinde akseptans edilir.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen dışarıya sahih açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında gerçek bir fen ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlanabilir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında can ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak Yangın Kapısı üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne sahih panik bar kolu bulunmasıdır.

Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından bağış alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page